Reklama
 
Blog | Bohumil Doboš

Despekt?

V novém Respektu figuruje jako adept na despekt pozvání předsedy T. Vandase do Událostí komentářů. Tento postoj ne zcela chápu.

Jako odpůrce politiky extémistických organizací zcela nechápu proč se redakce Respektu rozhodla udělit despekt za pozvání představitelů Národní prosperity a Dělnické strany sociální spravedlnosti do pořadu Události komentáře. Vzhledem k formátu pořadu došlo nešťastně k tomu, že proti sobě byli nalosováni kandidáti právě těchto dvou spolupracujících krajně pravicových stran v té době kandidujících do PSP ČR. Nemyslím si však, že cenzura těchto stran by přinesla kýžený výsledek. Za prvé, nepozvání stran by v konečném důsledku znamenalo další posvěcení aury pronásledovaných a cenzurovaných obhajovatelů „spravedlnosti a svobody“, čehož se Česká teleize pozváním těchto subjektů ke krátké prezentace (která stejně bude probíhat v podobě předvolebních klipů) vyvarovala. Za druhé T. Vandas ukázal svou neschopnost debaty a nedoladěnost čehokoliv, čeho by se snažila DSSS dosáhnout. Vzhledem k dobře mířeným otázkám moderátorky se ve svých odpovědích spíše ztrapnil. Za třetí i průměrně inteligentnímu šimpanzi muselo po shlédnutí této prezentace dojít, že DSSS je ultrapravicovou stranu tíhnoucí k totalitnímu zřízení. Když ne při nařážce na zrušení integračních procesů a vystupování z mezinárodních institucí, tak alespoň při zmínce o centrálně řízeném hospodářství.

Celkově si myslím, že prostřednictvím vystoupení svého předsedy v ČT mohla DSSS jen ztratit. Je pravda, že své podporovatele vzhledem k jejich zaslepenosti zajisté tyto výroky nepřekvapily, ale snad alespoň občané, kteří se nezajímají o politickdění a mohli tíhnout k podpoře DSSS pro jejich jednoduchá řešení zjistili, že tudy cesta nevede a že o další totalitu nestojí. Také t, že se dále neprohlubuje mučednická vizáž představitelů DS(SS) stranu nijak neposílí. Tímto svým aktem ČT rozhodně extrémisty neposílila a vzala jim alespoň trochu větru z plachet.

 

Reklama