Reklama
 
Blog | Bohumil Doboš

Jihočeský bohatýr

Aneb jak sociálně demokratický jihočeský bavič ukazuje na vyprázdněnost politiky u pravděpodobných vítězů voleb.

Při sledování jedné nejmenované diskuzní show na jedné nejmenované veřejnoprávní televizi mě velice zaujala jedna věc a to jak se na vystupování a vyjadřování V. Jandáka ukázala problematika současného vedení předvolební kampaně ČSSD ve své nejhorší křeči. Sice rozumím nasazení této v jistých, pro sociální demokracii voličsky potenciálně zajímavých, kruzích populární osoby do čela kandidátky – navíc když nepředstavuje konkurenci a opozici současnému předsedovi, nicméně jeho neschopnost odpovědět na jakoukoliv otázku a už vůbec ne konkrétně (a 4 papíry daňového přiznání za konkrétní pojem opravdu nekládám) je až zarážející.

Je pravda, že to může být primárně problém tohoto jednotlivce, jenže zde můžeme bez příkras sledovat opravdovou politiku ČSSD. Jak již prohlásil Z. Škromach (a omlouvám se ho nebudu citovat přesně) – přece nemůžete věřit, že to všechno splníme. Problém u V. Jandáka byl v tom, že už radši ani nesliboval. On prostě neříkal nic a jen se snažil působit zábavně (např. útok $na exministra Gandaloviče, že mu nedal peníze na rybník a tak nerozumí zemědělství) a lidově ovšem ne věcně.

Dalším problémem na který svým vystoupením pan Jandák poukázal je fakt, že v sociální demokracii, i přes vyjádření pana předsedy, že se mu v diskuzích nikdo nevyrovná, se nedostává lidí schopných vést diskuzi. Tedy ne že by straně chyběli úplně, ale přeci jen se asi dobře schovávají. Přesto jak to tak vypadá ČSSD tento problém nijak na popularitě neubírá, protože v kombinaci s předchozím faktem je jakákoliv snaha přesvědčit rozumnou argumentací neřesvědčené voliče stejně nejspíše zbytečná.

Reklama

Bohužel se ukazuje, že v České republice stále ještě existuje velká část obyvatel, která slyší na špatně argumentovaná prázdná hesla a gesta, popř. věnuje současné politice pozornost asi jako zábavní estrádě u které se pobavíme, zanadáváme si a pak hodíme hlas tomu sympaťákovi z hospody co se tak hezky nahlas rozčiloval